Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον ποιητή του Ελληνισμού Οδ. Ελύτη

Μια βραδιά που πλημμύρισε με ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη παρουσίασε ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αργυρούπολη» την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο «Μ. Θεοδωράκης».
Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή του Ελληνισμού ο σύλλογος παρουσίασε ένα δίωρο πρόγραμμα  που περιελάμβανε προβολή βίντεο, απαγγελίες ποιημάτων και το καταπληκτικό πάντρεμα της χορωδίας του συλλόγου με μέλη της λαϊκής ορχήστρας.
Ο αρχιμουσικός του συλλόγου Αλέκος Ζέρβας και η χορωδία «Ορφέας» μάγεψαν το κοινό και με τη συμβολή του Γιώργου Γουρδουράκου και Γιώργου Ψαρού, απέδωσαν με μαεστρία μελοποιημένα ποιήματα του Οδ. Ελύτη σε σύνθεση Μίκη Θεοδωράκη. Ιδιαίτερη συμβολή και των νεότερων μελών του συλλόγου, της Εύας που τραγούδησε υπέροχα και του Βασίλη που ήταν στην κιθάρα.
Τη συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Βασίλης Μπούκας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου