Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πέντε μέρες αφιερωμένες στον Πολιτισμό

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσίασε σε Ελληνικό και Αργυρούπολη ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αργυρούπολη». Αισθητά αναβαθμισμένο το πενθήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε όαση στις δυσκολίες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες, εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής.  
Φέτος το πρόγραμμα προσαρμόστηκε στις ανάγκες του νέου Δήμου μας, που προέκυψε από την 1η         Γενάρη του 2011. Ο Φορέας μας πραγματοποίησε φέτος τις εκδηλώσεις του και στην κεντρική πλατεία των Σουρμένων, κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των Ελληνικιωτών.
Την Παρασκευή 17 Ιουνίου δόθηκε συναυλία με τη δεκαμελή λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου μας «Λαϊκοί Αντίλαλοι» και τη μεικτή χορωδία μας «Ορφέας», με τραγούδια επιλογής γνωστών καλλιτεχνών.
Το Σάββατο 18 Ιουνίου το Αττικό Φεστιβάλ δημοτικών και λαϊκών χορών φιλοξενήθηκε στην πλατεία Σουρμένων. Με τη συμμετοχή οκτώ χορευτικών ομάδων, χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα και ζωντανή μουσική, το κοινό απόλαυσε ένα τρίωρο πρόγραμμα που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη του.    
Την Κυριακή 19 Ιουνίου την σκυτάλη πήρε η Αργυρούπολη. Στο πέτρινο δημοτικό θέατρο το κοινό παρακολούθησε τη δεύτερη μέρα του Αττικού Φεστιβάλ δημοτικών και λαϊκών χορών. 

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στην πλ. Βενιζέλου στην Αργυρούπολη, δόθηκε συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου μας «Λαϊκοί Αντίλαλοι» και τη συμμετοχή της μεικτής χορωδίας μας «Ορφέας», με τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών.
Τέλος, την Τρίτη 21 Ιουνίου και πάλι στην πλ. Βενιζέλου το θέατρο σκιών του Σωτήρη Βύνιου παρουσίασε δύο παραστάσεις καραγκιόζη. «Ο καραγκιόζης αγανακτισμένος» και «Ο εφιάλτης του Πασά». Προηγήθηκε η παρουσίαση της ζωής του μελισσιού από τον ερασιτέχνη μελισσοκόμο και μέλος και του συλλόγου μας Γρηγόρη Ζήση.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη. Του αντιδημάρχου παιδείας και πολιτισμού Βασίλη Μπούκα και της προέδρου της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου μας, Σοφίας Κάραλη.
Οι κ.κ. Πασβαντίδης και Τσαρπαλής επικεφαλής της «Σύγχρονης Πόλης» και της «Αναγέννησης» αντίστοιχα, τίμησαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μανώλης Τρίκας, Αλεξάνδρα Πολυχρονίδη, Χρήστος Βλάχος, Νίκος Σούγελας, Ροδή Γεωργακάκη, Γιώργος Ιωαννίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου